PROMOVARE ONLINE

La capitolul de promovare online, pentru inceput, vom incerca sa definim intr-un mod cat mai clar si simplu (pe intelesul tuturor) pentru utilizatorul de rand (proprietar de site sau nu) pasii si tehnicile de promovare ale unui site in mediul online.  Promovarea site-ul este cel mai rapid mod de a creste traficul. Cel mai “frumos” site din lume ar fi total inutil fara o promovare eficienta, astfel incat clientii, respectiv cititorii sau alte categorii de navigatori online, sa ajunga la continutul sau.  Scopul promovarii online consta in aducerea unui site pe pozitii de top in  raspunsul motoarelor de cautare (google, yahoo, bing).  Un serviciu profesional de promovare consta in mai multe etape:

  1. Optimizarea maxima a siteului (calitatea si unicitatea continutului, cresterea in viteza de raspuns, corectarea bug-urilor, adaugarea de meta descrieri si titluri relevante la continut).
  2. Legaturi de calitate (backlink). O parte foarte importanta consta in crearea de “ancore” de calitate, prin articole pe site-uri partenere cu “reputatie” buna. Se evita total spamul, abuzul si alte metode cu rezultate pe termen foarte scurt, dar cu consecinte dezastruoase pe termen lung.
  3. Social media – datorita aglomerarii tot mai mare a utilizatorilor de internet pe platformele de tip social, importanta acestora a crescut enorm. Articole tutoriale, diverse filmulete, prezentarile de produse pot duce la o crestere masiva a traficului site-ului dvs.
  4. Ads (google adwords) cu cel mai rapid impact asupra pozitiilor in cautari – cat timp este platit.

Evident obtinerea de pozitii fruntase duce si la o crestere a vanzarilor, practic ajutand siteul sa devina cunoscut in cel mai scurt timp. Impactul dispare odata cu incetarea platilor catre google J

Nu in ultimul rand mentionam auditul siteului de o importanta majora in a desemna relatia dvs cu concurenta si motoarele de cautare.

Cele de mai sus reprezinta o descriere simplista a etapelor prin care trece un site de la o pozitie codasa la prima pagina in motoarele de cautare.

Nevoile fiecarui client online sunt diferite. Tocmai din acest motiv, ne vom concentra asupra obiectivelor dumneavoastra si vom structura si executa un plan pentru o prezenta online care sa duca la rezultatele finale dorite, implementand un plan de succes pentru promovarea online a afacerii dumneavoastra cu un site web specific nevoilor dvs. ce va reusi sa converteasca vizitatorii in clienti potentiali.

OPTIMIZARE SEO

SEO sau „optimizarea motorului de cautare”, este procesul de obtinere a traficului din rezultatele cautarii „gratuite”, „organice”, „editoriale” sau „naturale” in motoarele de cautare. Search Engine Optimization este o tehnica folosita in publicarea pe web pentru a creste vizibilitatea paginii web si traficul pentru un clasament mai ridicat in motoarele de cautare si mai multi cititori.

Toate motoarele de cautare importante, cum ar fi Google, Bing si Yahoo, au rezultate de cautare primare, unde paginile web si alte tipuri de continut, cum ar fi videoclipuri sau inregistrari locale, sunt afisate si clasificate in functie de ceea ce motorul de cautare considera cel mai relevant utilizatorilor.

Scrierea unui articol folosind Search Engine Optimization necesita abilitati bune de scriere pentru a face articolul interesant si usor de citit. Plasarea strategica a expresiilor-cheie si a cuvintelor-cheie in text si includerea de hyperlink-uri vor spori gradul de citire al paginii dvs.

GOOGLE ADS

Serviciu de publicitate online, in reteaua google,  bazat pe cuvinte cheie cu cost pe click, care  permite crearea de anunturi relevante activitatii desfasurate de dumneavoastra.
Continutul SEO este puternic – e cel mai profitabil mod de a ridica un site pe termen lung. Dar e nevoie de timp si de rabdare. Google Ads face    exact opusul. In cazul in care aveti nevoie de rezultate acum, Google Ads este cea mai eficienta metoda de a ajunge la clienti in cel mai scurt timp posibil – o companie facuta correct poate genera noi vanzari in mai putin de o ora. Si cea mai buna parte a Google Ads este ca se bazeaza pe performanta – platiti doar pentru rezultate.Si asta nu este singurul avantaj. Cand oamenii merg la Google, ei cauta ceva specific. Asta inseamna ca au intentie. Ei cauta in mod activ ceva de cumparat. Ei va spun literalmente ce vor sa cumpere prin tastarea cuvintelor in jurul produselor si serviciilor dvs. De aceea, Google Ads este atat de puternic (si profitabil). Nu exista o forma mai buna de marketing pentru motoarele de cautare (SEM).

SOCIAL MEDIA

Platforme online cu caracter social interactiv  intr-o continua dezvoltare, si care au din ce in ce mai multi utilizatori.  Permit targetarea reclamelor pe segmente de utilizatori, astfel incat sa ajungeti exact la tipul de utilizatori interesati de afacerea dvs.
Beneficiul major al platformelor social media este dat de posibilitatea de  share  /partajare continut, astfel ca o postare poate ajunge de la un numar restrans, la un numar mult mai mare de  utilizatori, fapt ce intareste  certitudinea ca continutul dvs. este valoros si merita citit. Cele mai eficiente postari sunt cele de tip intrebare/provocare care incurajeaza oamenii sa se alature conversatiilor si sa-si impartaseasca punctele de vedere prin review-uri ale produselor/ articolelor postate. Aceste interactiuni sunt extrem de valoroase, deoarece ajuta la stabilirea relatiilor pe termen lung.
Postand regulat continut foto, video, info va puteti  spori traficul site-ului ducand implicit la cresterea numarului de clienti.

completweb.ro este o marca a companiei HQ Consult & Software SRL
© 2019 Toate drepturile rezervate.