Cum funcționează o pârghie

Principiul pârghiei. Regula de bază a pârghiei. Cine a inventat pârghia - Când a fost inventat

Share on Facebook Share on Twitter Pârghiile sunt în jurul nostru Arhimede î. Deși ar fi nevoie de o pârghie lungă pentru a muta lumea, declarația este corectă ca o dovadă a modului în care poate conferi un avantaj mecanic.

Probabil că niciodată nu a spus-o niciodată.

Account Options

Care sunt principiile care guvernează mișcările lor? Cum funcționează pârghiile O pârghie este o mașină simplă care constă din două componente materiale și două componente de lucru: Un fascicul sau o tijă solidă Un vârf sau punct de pivotare Principiul pârghiei forță de intrare sau efort O forță de ieșire sau o sarcină sau o rezistență Fasciculul este așezat astfel încât o parte din acesta să se sprijine pe vârf. Într-o pârghie tradițională, punctul de sprijin rămâne în poziție staționară, în timp ce o forță este principiul pârghiei undeva de-a lungul lungimii fasciculului.

Fasciculul apoi pivotează în jurul axului, exercitând forța de ieșire pe un principiul pârghiei de obiect care trebuie mutat.

Newest ideas

Matematicianul grec antic și omul de știință timpuriu, Archimedes, este principiul pârghiei obicei atribuit faptului că a fost primul care a descoperit principiile fizice care guvernează comportamentul pârghiei, pe care principiul pârghiei exprimat în termeni matematici. Conceptele cheie la locul de muncă în pârghie sunt că, deoarece este un fascicul solid, atunci cuplul total într-un capăt al pârghiei se va manifesta ca un cuplu echivalent la celălalt capăt.

articulatia soldului tratamentul tendoanelor și articulațiilor

Înainte de a intra în modul de a interpreta acest lucru ca regulă generală, să examinăm un exemplu specific. Echilibrarea pe o pârghie Imaginea de mai sus arată două mase echilibrate pe principiul pârghiei fascicul de-a lungul unui vârf.

În această situație, vedem că există patru cantități principiul pârghiei care pot fi măsurate acestea sunt de asemenea prezentate în imagine : M 1 - masa de la un capăt al osiei forța de intrare a - Distanța de la punctul de sprijin la M 1 M 2 - masa de la celălalt capăt al osiei forța de ieșire b - Distanța de la punctul de sprijin la M 2 Această situație de bază luminează relațiile dintre aceste cantități diferite.

Sari la navigare Sari la căutare Pârghia este o bară rigidă care se poate roti în jurul unui punct fix numit punct de sprijin și asupra căreia acționează trei forțe : forța care trebuie învinsă, numită forță rezistentă, forța cu ajutorul căreia este învinsă forța rezistentă, numită forță activă și reacțiunea din punctul de sprijin. Deoarece punctul de sprijin este fix, principiul pârghiei din el nu efectuează lucru mecanicca urmare deplasările sunt doar cele ale punctelor principiul pârghiei aplicație ale forțelor rezistentă și activă. Pârghia servește sau la amplificarea forței, sau a deplasării. O pârghie ideală fără forță de frecare este în condiție de echilibru atunci când momentul forței active față de punctul de sprijin este egal și de sens opus cu momentul forței rezistente. Raportul forțelor este egal cu raportul invers al brațelor, dacă pârghia este în echilibru.

Trebuie remarcat faptul că aceasta este o pârghie idealizată, deci avem în vedere o situație în care nu există absolut nici o fricțiune între fascicul și punctul de sprijin și că nu există alte forțe care ar arunca balanța din echilibru, briză. Această configurație este cea mai cunoscută din scări de principiul pârghiei, folosite în istorie pentru cântărirea obiectelor.

Meniu de navigare

Dacă utilizați greutăți cunoscute la un capăt al scării, puteți spune cu ușurință greutatea la celălalt capăt al scării atunci când levierul se echilibrează. Situația devine mult mai interesantă, desigur, atunci când a nu este egală cu bși de aici de aici vom presupune că nu o fac.

Unde este instalat? De regulă, acest mecanism este montat pe mașini cu Faptul că acest sistem de rulare nu are o astfel de conexiune între roți ca cea dependentă roțile sunt conectate folosind o grindă de tablă, prin urmare se deplasează autonom una față de cealaltă. În cazul nostru, suspensia presupune prezența diferitelor pârghii care leagă partea suspendată a vehiculului de roți. Astfel, toate elementele sunt interconectate.

Acest lucru începe să ne dea înțelegerea de bază a puterii potențiale a unei pârghii. Aici este definit în mod obișnuit termenul "pârghie", adesea aplicat în afara domeniului fizicii: folosirea unei puteri relativ mai mici adesea sub formă de bani sau influență pentru a obține un avantaj disproporționat de mare asupra rezultatului. Tipuri de pârghii Atunci când folosim o pârghie pentru a lucra, ne concentrăm nu pe mase, ci pe ideea de a exercita o forță principiul pârghiei intrare asupra pârghiei numită efort și de a obține o forță de principiul pârghiei numită sarcină sau rezistență.

  • Regula de bază a pârghiei. Cine a inventat pârghia - Când a fost inventat
  • Artrita posttraumatică a cotului
  • CAPITOLUL 8a - ~~~~~~~~~~~ MECANICA. STATICA. ~~~~~~~~~~~ Autor:Sorin VLASE ~~~~~~~~~~~
  • Dacă articulația este eliminată cum se tratează
  • Tratamentul simptomelor durerii de umăr

De exemplu, atunci când utilizați o bară de comandă pentru a rupe un cui, exercitați o forță de efort pentru a genera o forță de rezistență la ieșire, care este ceea ce scoate unghia afară. Cele patru componente ale unei pârghii pot fi combinate în trei moduri de bază, rezultând trei clase de pârghii: Pârghii de clasă 1: La fel ca și cântarele discutate mai sus, aceasta este o configurație în care pivotul se află între forțele de intrare și ieșire.

Manevre de clasă 2: rezistența se produce între forța de intrare și axul de întoarcere, cum ar fi o roabe sau un deschizător de sticle.

Pârghii de clasa 3: Mecanismul de sprijin este pe un capăt, iar rezistența este la celălalt capăt, cu efortul dintre cele două, cum ar fi cu o principiul pârghiei de pensete.

medicament boala genunchiului inflamația articulației degetului mare de la picior

Fiecare dintre aceste configurații diferite are implicații diferite pentru avantajul mecanic furnizat de pârghie. Înțelegerea aceasta implică ruperea "legii pârghiei", care a fost prima dată înțelesă în mod formal de Arhimede. Legea pârghiei Principiile matematice de bază ale pârghiei sunt că distanța de la punctul de sprijin poate fi utilizată pentru a determina modul în care forțele de intrare și ieșire se raportează unul la celălalt.

Regula de bază a pârghiei. Cine a inventat pârghia - Când a fost inventat Istorie Bărbatul a început să folosească maneta înapoi timpuri preistoriceînțelegând intuitiv principiul său. Instrumente precum sapă sau paletăau fost folosite pentru a reduce forța pe care o persoană trebuia să o aplice. În mileniul al V-lea î. Principiul pârghiei aplicat balanță care a folosit principiul pârghiei pentru a atinge echilibrul.

Avantajul mecanic depinde de raportul dintre a și b. Pentru pârghiile din clasa 1, aceasta poate fi configurată în orice mod, dar pârghiile de clasa 2 și clasa 3 pun constrângeri asupra valorilor a și b.

  1. Fără a dispune de o viziune unitară şi o teorie asupra staticii, diverse civilizaţii în epoci diferite, au avut realizări care impuneau cunoaşterea temenică a unor maşini simple ca pârghia, scripetele, pana, planul înclinat, şurubul.
  2. Fizica din spatele felului în care funcționează o pârghie
  3. Durerea de oase tratament naturist

Prin urmare, avantajul mecanic al unei pârghii de clasa 2 este întotdeauna mai mare decât 1. Prin urmare, avantajul mecanic al unei pârghii de clasa 3 este întotdeauna mai mică de 1.

Manetă compusă

O pârghie reală Ecuațiile reprezintă un model ideal pentru modul în care funcționează o pârghie. Există două ipoteze fundamentale care intră în situația principiul pârghiei care poate arunca lucrurile în lumea reală: Fasciculul este perfect drept și inflexibil Suportul nu are nici o frecare cu fasciculul Chiar și în cele mai bune situații ale lumii reale, acestea sunt doar aproximativ adevărate. Un punct de sprijin poate fi proiectat principiul pârghiei frecare foarte scăzută, dar aproape că nu va atinge niciodată o frecare de zero la o pârghie mecanică.

Lecție de Fizică: Principiul Acțiunii si Reacțiunii

Atâta timp cât un fascicul este în contact cu axul, va exista un fel de frecare implicat. Poate chiar mai problematică este presupunerea că fasciculul este perfect drept și inflexibil.

retabolil și dureri articulare dureri la nivelul genunchiului în călcâie

Reamintește cazul anterior, în care am folosit o greutate de de kilograme pentru a echilibra o greutate de 1. Sprijinul în această situație ar trebui să suporte toată greutatea fără să se îndoaie sau să se rupă.

Depinde de materialul utilizat dacă această ipoteză este rezonabilă. Înțelegerea pârghiilor este utilă într-o varietate de domenii, de la aspectele tehnice ale ingineriei mecanice până la dezvoltarea propriului dvs. Also see.