Durerea pelvină cronică la femei

Durere pelvină

Boala inflamatorie pelvina

Cea mai frecventa cale de transmitere o reprezinta contactul sexual, respectiv infectia cu Chlamydia Trachomatis si Neisseria Gonorrhee a vaginului, a colului uterin cu ascensionarea catre uter, trompe uterine si ovare. Atunci cand acest lucru se intampla si cand organismele daunatoare se raspandesc la nivelul uterului si a trompelor uterine poate aparea boala inflamatorie pelvina. Durere pelvină alt tip de infectie cu transmitere sexuala, numita mycoplasma genitalium, este considerat a fi din ce in ce mai responsabila pentru cazurile de boala inflamatorie pelvina.

In multe cazuri afectiunea este cauzata de bacterii care in mod normal traiesc in vagin.

Durerea pelvină cronică la femei

Factori de risc ai bolii imflamatorii pelvine Un numar de factori va pot creste riscul de boala inflamatorie pelvina, inclusiv: Tratamentul articulațiilor Kalanchoe mai multi parteneri sexuali; Sunteti intr-o relatie sexuala cu o persoana care are mai mult de un partener; Practicati sex neprotejat; Avand un istoric de boala inflamatorie pelviana sau o infectie cu transmitere sexuala. Majoritatea expertilor sunt de acord ca un dispozitiv intrauterin nu creste riscul bolii inflamatorii pelviene.

Orice risc potential este in general in primele trei boala articulației încheieturii durere pelvină dupa inserare. Complicatiile bolii imflamatorii pelvine Boala inflamatorie pelvina netratata poate provoca tesut cicatricial.

Durerea pelvină

De asemenea, s-ar putea sa dezvoltati colectii de lichid infectat abcese in tuburile dvs. Alte complicatii ar putea include: Sarcins ectopica.

durere pelvină deteriorarea articulațiilor picioarelor

Boala inflamatorie pelviana este o cauza majora a sarcinii tubare ectopice. Intr-o sarcina ectopica, tesutul cicatricial din boala inflamatorie pelviana impiedica oul fertilizat sa-si faca drumul prin tubul uterin spre implantul din uter. Sarcina ectopica poate provoca sangerari masive, care pot pune durere pelvină in pericol si necesita asistenta medicala durere pelvină urgenta; Infertilitate.

Boala ar putea sa va deterioreze organele reproductive si sa provoace infertilitate - incapacitatea de a ramane gravida.

Ce nu stiai despre boala inflamatorie pelvina

Amanarea tratamentului creste dramatic riscul de infertilitate; Durere pelvina cronica. Boala inflamatorie pelvina poate provoca dureri pelvine care ar putea dura luni sau ani; Abces tubo-ovarian. Un abces - o colectie de puroi - se formeaza in tubul uterin si in ovare.

durere pelvină cauzele durerii articulațiilor încheieturii mâinii cu articulațiile mâinii

Daca este lasat netratat, puteti dezvolta o durere pelvină care poate pune viata in pericol. Boala inflamatorie pelvina - Simptome Simptomele bolii imflamatorii pelvine Simptomele bolii inflamatorii pelvine se intind pe o arie larga, de la absenta lor completa pana la forme severe.

DURERE PELVINA la femei – cauze și soluții

Frecvent se considera ca simptomele bolii inflamatorii pelvine sunt un semn al unei afectiuni mai putin severe. Adeseori, simptomele bolii inflamatorii pelvine nu apar pana cand infectia si inflamatia nu s-a raspandit pana la nivelul trompelor uterine sau la stratul superficial al cavitatii abdominale peritoneul.

Factorii de risc pentru durerea pelvină care devine cronic includ: Infecție pelviană anterioară. Abuzul fizic sau sexual în trecut, Tratamentul radiologic anterior sau intervenția chirurgicală a abdomenului sau pelvisului. Istoria depresiei.

Cele mai comune semne si simptomeb ale bolii pelvine sunt: Durerea in abdomenul inferior si in pelvis; Secretii vaginale cu un miros neplacut; Sangerari uterine anormale, in special in timpul sau dupa actul sexual sau intre ciclurile menstruale; Febra, uneori cu frisoane; Urinare dureroasa sau dificila.

Simptomele bolii inflamatorii pelvine tind sa fie mai evidente in timpul perioadei de sangerare menstruale si uneori si in saptamana care durere pelvină ovulatorie.

Durerea pelvina la femei: cele mai frecvente cauze

Durerea abdominala inferioara, de obicei descrisa ca fiind sub forma de crampe sau constanta si iritanta, se poate accentua in timpul miscarilor intestinale, durere pelvină actului sexual sau a mictionarii. Este important ca persoana ce prezinta oricare din aceste simptome de mai sus sa consulte un medic specialist deoarece boala inflamatorie pelvina si alte cateva afectiuni cu durere durere pelvină similare necesita un tratament prompt.

Boala inflamatorie pelvina - Tratament Diagnosticarea bolii imflamatorii pelvine Nu exista un test unic care sa poata detecta boala inflamatorie pelvina. Doctorii diagnosticheaza boala inflamatorie pelvina pe baza semnelor si simptomelor, examinarea pelvina si analiza secretiilor vaginale si culturilor cervicale sau teste de urina. In timpul examenului pelvian, medicul va verifica mai intai durere pelvină pelviana pentru semne si simptome ale bolii inflamatorii pelvine.

Medicul dvs.

20 de cauze ale durerilor pelvine

Esantioanele vor fi analizate in laborator pentru a determina organismul sa provoace infectia. Pentru a confirma diagnosticul sau pentru a determina cat de raspandita este infectia medicul dumneavoastra poate recomanda alte teste, cum durere pelvină fi: Teste de sange si urina.

Aceste teste vor masura numarul de celule albe din sange, care ar putea durere pelvină o infectie, si markere care sugereaza inflamatia. Acest test foloseste unde sonore pentru a crea imagini ale organelor de reproducere; Laparoscopie. In timpul acestei proceduri durere pelvină introduce un instrument subtire, luminat, printr-o mica incizie in abdomen, pentru a va vedea organele pelvine; Ecografia abdominala vine in completarea celei transvaginale aducand informatii despre intregul continut al pelvisului.

Laparoscopia exploratorie si diagnostica durere pelvină metoda de ales in cazul in care celelalte metode nu traseaza diagnosticul iar simptomatologia persista. Tratamentul bolii imflamatorii pelvine In cele mai multe cazuri tratamentul este ambulator prin administrate durere pelvină antibiotice care acopera atat infectia cu Chlamydia, cat si cea cu N.

Se incepe de obicei inaintea primirii rezultatelor la secretia vaginala si la cultura din col. In cazul esecului terapeutic se impune spitalizarea, cu administrarea de antibiotic intravenos.

Durere pelvină la femei

Din cauza faptului ca majoritatea cazurilor de boala inflamatorie pelvina apar in urma infectiilor cu transmitere sexuala se impune tratarea cu antibiotic si a partenerului.

Daca tratamentul antibiotic initial a vindecat infectia cauzata de boala inflamatorie pelvina nu este necesar un tratament de intretinere.

durere pelvină artroza articulațiilor mici ale mâinilor

Cu toate acestea, este important sa se stie cu siguranta ca infectia a fost durere pelvină si acest lucru se poate afla printr-un control regulat efectuat de doctor. Chirurgia este rareori necesara.

Cu toate acestea, in cazul in care un abces rupe sau ameninta sa se rupa, medicul dumneavoastra ar putea sa-l extraga.

Este posibil sa aveti nevoie de o interventie chirurgicala daca nu raspundeti la tratamentul cu antibiotice sau aveti un diagnostic discutabil, cum ar fi absenta unuia sau mai multor semne sau simptome ale bolii inflamatorii pelvine.

Află din acest material! Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor pelvine?

Boala inflamatorie pelvina - Preventie Preventia bolii inflamatorii pelvine Pentru a reduce riscul bolii inflamatorii pelvine: Practicati sexul sigur!

Utilizati prezervative de fiecare data cand faceti sex, limitati numarul de parteneri si intrebati despre istoricul sexual al unui potential partener; Discutati cu medicul dumneavoastra despre contraceptive! Multe forme de contraceptie nu protejeaza impotriva dezvoltarii bolii inflamatorii pelvine.

Autor: Dr. Roberto Stefan Bacusca Pelvisul este regiunea anatomică abdominală inferioră cuprinsă între oasele bazinului.

Utilizarea unor metode de bariera, cum ar fi prezervativul, ar putea contribui la reducerea riscului. Chiar daca durere pelvină anticonceptionale este totusi important sa folositi prezervativul de fiecare data cand faceti sex pentru a proteja impotriva infectiilor cu transmitere sexuala; Mergeti la medic!

Daca sunteti in pericol de infectie cu transmitere sexuala, cum ar fi chlamydia, faceti o intalnire durere pelvină medicul dumneavoastra pentru testare; Solicitati ca partenerul dvs.

Daca aveti boala inflamatorie pelvina sau infectie cu transmitere sexuala, sfatuiti partenerul dvs. Ginecologie, Obstetrica Ginecologie - alte afectiuni Cauta o afectiune.

Cauzele, simptomele si tratamentul chisturilor ovariene