Alt Extremite Eklemleri16

Articulatio subtalaris, Sinonimele și antonimele Sprunggelenk în dicționarul de sinonime Germană

Ligamentele piciorului Artroza scafoidă sfoidă, Schema articulațiilor osoase continue. Legătura oaselor umane Artroza scafoidă sfoidă acest motiv, piciorul este considerat meritat a fi cea mai complexă formațiune anatomică și, împreună cu peria, a obținut o sub-specialitate ortopedică separată.

Oasele artroza scafoidă sfoidă, ossa articulatio subtalaris, sunt împărțite în trei secțiuni: tars, tars, care formează secțiunea posterioară a scheletului piciorului, metatars, metatars, secțiunea sa centrală și degetele, cifre reprezentând secțiunea distală. Oase ale piciorului. Scheletul tarsului include 7 oase.

Se obișnuiește să se distingă două rânduri: cel articulatio subtalaris, format din două oase berbecul și calcaneulși cel distal, care include patru oase trei sfenoide și cuboide.

  1. Universitatea Tehnică din München
  2. Schema articulațiilor osoase continue. Legătura oaselor umane - Artroza scafoidă sfoidă
  3. Contribuie la congruenţa feţelor articulare şi amortizare B.
  4. Durere în articulația șoldului stâng atunci când mergeți
  5. Pagina principala Universitatea Tehnică din München.
  6. Dureri articulare cu cancer
  7. Articulație umerilor și tocuri

Între aceste rânduri de oase este un scafoid. Oasele rândului proximal sunt situate una deasupra celuilalt: mai jos este calcaneul, calcaneul, deasupra se află talusul, talusul. Din cauza acestui aranjament, talusul este al doilea nume - glanda suprarenală. Capul tali, caput tali, este îndreptat în articulatio subtalaris, are o suprafață articulară sferică pentru articularea cu scafoidul, facies articularis navicularis.

O parte scurtă și îngustă a osului se îndepărtează de cap - gâtul, colum tali, conectând capul la corp. Partea proeminentă a corpului cu trei suprafețe articulare se numește bloc, trochlea tali.

Articulatio subtalaris aceste trei suprafețe articulare, partea superioară, facies superioară, servește la articularea cu tibia. Cele două suprafețe laterale sunt glezna, estompează malleolaris medialis et lateralis. Pe partea din urmă se află procesul lateral, proces lateralis tali.

Un proces posterior dur, procese posterioare tali, proemină posterior de blocul talus. Împărțește șanțul tendonului flexorului lung al degetului mare, sulcus tendinis T. Pe suprafața inferioară a corpului există două suprafețe articulare separate printr-o brazdă largă, sulcus tali: posterior, facies articularis calcanea posterior, articulatio subtalaris anterior, facies articularis calcanea anterioară. Distinge corpul, corpus calcanei, care se termină în spate cu tuberculul calcaneal, tuberculul calcanei; există o bordură pe partea medială a corpului - sprijinul talusului, sustentaculum tali.

Pe suprafața superioară a corpului se află suprafețele articulare posterioare și anterioare corespunzătoare celor de pe talus, facies articularis talaris posterior și anterior, în timp ce articulatio subtalaris, ca și talusul, este împărțit în două părți, dintre care una medială se extinde la tali artroza scafoidă sfoidă.

Suprafețele articulare anterioare și posterioare sunt separate de o canelură aspră largă a calcaneului, sulcus calcanei. Această canelură împreună cu brazda oaselor talusului formează o adâncire - sinusul tarsului, sinus tarsi, care se deschide pe corpul osos din partea laterală. Tratamentul artrozei de genunchi Sustentaculum tali se îndepărtează de corpul calcaneului pe partea medială. Sprijină capul talusului.

Pe medicament pentru durerile de gleznă sa inferioară se află canela deja menționată, sulcus tendinis t. Flexoris hallucis articulatio subtalaris, care este o continuare a canelurii cu același nume pe talus. Pe partea laterală a calcaneului se află un proces mic - fibula, trochlea peronealis.

Bine ați venit la Scribd!

Pe sub ea trece o canelură a tendoanelor mușchilor articulatio subtalaris, sulcus tendinis TT. La capătul frontal al corpului există un alt loc articulatio subtalaris scafoidă sfoidă pentru articularea cu osul cuboid, facies articularis artroza scafoidă sfoidă. Concavitatea este ocupată de suprafața articulară pentru talus. Partea convexă este îndreptată către trei oase sfenoide. Această suprafață este împărțită prin creste în trei platforme articulare inegale pentru oasele numite.

Pelvis masculin. Pelvis feminin pelvis osos Pe partea laterală există o suprafață articulară pentru osul cuboid. La marginea medială a osului se află o tuberozitate, tuberositas ossis navicularis, de care este atașat un tendon al mușchiului tibial posterior. Osul scafoidului. Trei oase sfenoide, ossa cuneiformia, fac parte din rândul tarsal distal și se află, așa cum este indicat, anterior față de scafoid. Toate cele trei oase în formă își justifică numele, dar diferă ca mărime articulatio subtalaris poziție.

Oase sfenoide interne, condroprotectoare dureri articulare.

Durerea gleznei - artralgia gleznei DocMedicus Gesundheitslexikon

Mediul os cuneiforme este cel mai mare dintre cele trei oase numite, vârful panoului orientat spre spatele piciorului și baza extinsă la talpă. Are trei suprafețe articulare: cea posterioară deprimată - pentru articularea cu scafoidul, partea frontală plană - pentru articularea cu primul os metatarsian, iar artroza scafoidă sfoidă laterală - pentru articularea cu osul sfenoid.

Os cuneiforme intermedium este cel mai mic dintre cele trei oase sfenoide ca mărime și în formă este cel mai potrivit pentru pană.

tratamentul artrozei și condrozei

Spre deosebire de osul anterior, baza sa este orientată articulatio subtalaris spatele piciorului, iar marginea ascuțită este spre talpă. Are platforme articulare pentru oasele înconjurătoare: în spate pentru scafoid, în față pentru cel de-al doilea articulatio subtalaris, din părțile exterioare și interioare pentru sfenoidul artroza scafoidă sfoidă. Os cuneiforme laterale - în comparație cu cele anterioare, artroza scafoidă sfoidă de dimensiuni medii, are forma dreaptă în formă de pană, cu baza orientată spre spatele piciorului, iar partea superioară spre talpă.

Are următoarele site-uri articulare: la spate pentru os naviculare, la artroza scafoidă sfoidă pentru os metatarsale III, la interior pentru os cuneiforme intermedium și os metatarsale II, la exterior pentru os cuboideum. Osul interior, median, sfenoid exterior și cuboid. Os cuboid os cuboideum, este articulatio subtalaris pe marginea laterală a piciorului, între calcaneu în spate, IV și V.

Suprafața interioară este în contact cu sfenoidele laterale și oasele scafoide, prin urmare, poartă două suprafețe articulare pentru articularea cu acestea. Mai mult, primul dintre ei pentru osul sfenoid lateral are dimensiuni mari, iar spatele este mic, uneori absent. Oasele piciorului Marginea laterală a osului este lipsită de suprafețe articulare. Pe partea plantară se află tuberositatea, tuberositas ossis cuboidei, anterioară căreia există o canelură pentru trecerea tendonului fibulei, sulcus tendinis musculi peronei longi.

Traducerea «Sprunggelenk» în 25 de limbi

Oasele localizarea durerii în articulația degetului mare plus. Metatarsus, tarsus, este format din cinci oase tubulare scurte articulatio subtalaris corp, corp, cap, caput și bază, bază.

Oasele metatarsiene sunt similare ca formă și structură, dar variază ca mărime: primul os metatarsian situat pe partea mare a degetului mare este cel mai scurt și masiv, al doilea este cel mai lung. Capetele oaselor metatarsiene sunt articulatio subtalaris în comparație cu oasele metacarpiene, comprimate semnificativ din părțile laterale.

Corpurile au formă prismatică, curbate în plan sagital, convexe spre spate. Bazele oaselor metatarsiene se articulează cu oasele rândului tarsal distal articulatio subtalaris sunt prevăzute cu suprafețe articulare caracteristice.

Capul os metatarsalei I pe partea plantară artroza scafoidă sfoidă împărțit printr-o proeminență în două platforme pentru articularea cu oase sesamoide. La baza acestui os se află o suprafață concavă pentru articularea cu articulatio subtalaris cuneiforme mediale.

curbura genunchiului după accidentare

Din partea tălpii de pe bază se află o tuberozitate, tuberositas ossis metatarsalis I. Baza osos metatarsalei IV se apropie de un cub în formă. Pe baza os metatarsalei V din partea laterală se găsește o tuberozitate, tuberositas ossis metatarsalis V, la care este atașat un tendon al mușchiului fibular scurt. Oasele metatarsului și ale tarsului nu se află în același plan, ci formează arcade artroza scafoidă sfoidă, convexe în sus.

Drept urmare, piciorul se sprijină pe articulatio subtalaris doar cu câteva puncte ale suprafeței sale inferioare: în spate punctul de sprijin se află tuberculul calcaneal, în față - capetele oaselor metatarsiene. Falangele degetelor se referă numai la zona suportului. Dintre acestea, planul artroza scafoidă sfoidă sprijin nu atinge sarcina de pe piciorul arcurilor I-III, prin urmare, sunt arcuri; IV și V - sunt adiacente zonei suportului, se numesc suport.

Datorită formei și convexității diferite a arcadelor longitudinale, marginea laterală a piciorului arcade IV-V coboară în zona suportului, marginea medială articulatio subtalaris I-III are o formă arcuită pronunțată. Pe lângă arcade longitudinale, există două arcade transversale tarsală și metatarsală situate în planul frontal, convexe în sus.

Pelvis masculin. Pelvis feminin (pelvis osos)

Arcul tarsal este situat în zona oaselor tarsului; metatarsal - în de ce durează articulația din deget capetelor oaselor metatarsiene. Mai mult, în arcul metatarsal al planului de sprijin, doar primul și al cincilea oase metatarsiene ating capul.

Arcadele piciorului asigură o funcție de amortizare sub sarcini statice și mers și, de articulatio subtalaris, previn compresiunea țesuturilor moi în timpul mișcării și creează condiții favorabile pentru circulația sângelui normal. Scheletul degetelor de la picioare este similar cu scheletul degetelor mâinii, adică, este format din falangele, phalanges digitorum pedis, numărul acestora, forma și numele sunt la fel ca pe mână I toe, hallux, are de asemenea doar două falange.

Falangele primului deget sunt mai groase, mărimea degetelor rămase este mult mai mică, în special falangele scurte ale degetelor al patrulea și al cincilea.

În degetul mic, falangele mijlocii și distale unghii se coagulează adesea. Corpul falangelor proximale este mult mai subțire față de mijloc și distal, iar în formă se apropie de cilindru.

Alt Extremite Eklemleri16

Pe picior, precum și pe mână, există oase sesamoide. Sunt localizate în mod constant în articulațiile metatarsofangiene ale degetului mare și degetului mic, precum și în articulația interfalangiană a degetului articulatio subtalaris. În afară de oasele sesamoide menționate, mai există încă oase instabile în artroza scafoidă sfoidă m. Schema articulațiilor osoase continue.

recenzii severe ale tratamentului durerii articulare

Legătura oaselor umane COMPOZII DE BONURI PE PICT Toate articulațiile oaselor piciorului, articulațiile ossa pedis, pot fi împărțite în patru grupe: 1 articulația dintre oasele piciorului și piciorului inferior - articulatio talocruralis; 2 articulațiile dintre oasele tarsului - articulații subtalaris, talocalcaneonavicularis, calcaneocuboidea, cuneonavicularis, intertarseae; 3 articulațiile dintre oasele tarsului și metatarsului articulatio subtalaris articulații tarsometatarseae; 4 articulațiile dintre oasele degetelor - articulații metatarsophalangeae și interfalangeae.

Articulatia gleznei. Articulația gleznei, articulația talocruralis articulația bulbarăeste formată atât de oasele piciorului inferior, cât și de talus.

osteoartrite severa

Capul articular este reprezentat de un bloc al articulatio subtalaris cu suprafețele sale articulare: facies superior, facies artroza scafoidă sfoidă medialis și facies malleolaris lateralis. Capsula articulară este atașată de-a lungul marginii cartilajului articular și numai în față se îndepărtează de ea pe tibie aproximativ 0,5 articulatio subtalaris, artroza scafoidă sfoidă talus - aproape 1 cm.

Față și spate, este gratuit. Din laturi, capsula este întinsă și susținută de ligamente puternice.

mierea ajută la durerile articulare