Meniu cont utilizator

Articulatiile bazinului

Scopul ecografiei de sold este de a evalua pozitia capului femoral.

articulatiile bazinului

Ce este ecografia de sold Reprezinta examinarea ultrasonografica a articulatiei coxofemurale, folosind un ecograf cu transductor special si cu un program soft de masurare precisa a unghiurilor. Scopul ecografiei de sold Este de a evalua pozitia capului femoral in articulatia soldului, de a masura dimensiunile acestuia, prezenta si dimensiunile nucleului de osificare.

ariculația sacro-iliaca rolul ei în postura și apariția durerilor despate

Lipsa nucleului de osificare la varsta de 3 luni nu reprezinta un semn de displazie luxanta si articulatiile bazinului o intarziere in dezvoltare sau un deficit de calciu articulatiile bazinului vitamina D. Acesta apare in mod normal la 6 luni.

Principala indicatie a ecografiei este depistarea displaziei luxante de sold, o anomalie congenitala de pozitie a femurului in articulatia bazinului.

articulatiile bazinului

Acest lucru se face prin masurarea a doua unghiuri, α si β, pe care marginile capului femoral le face cu cavitatea soldului. Displazia luxanta a soldului presupune o insuficienta dezvoltare sau o dezvoltare patologica a componentelor articulare coxo-femurale.

 • Coxartroza (Artroza Şoldului) | Ortopedia pe Înţelesul Tuturor
 • Cumpărați un aparat pentru tratarea artrozei
 • Artroza tratamentului simptomelor articulației cotului
 • Dureri articulare din cauza lipsei de vitamine
 • Categorie Sanatate Artroza soldului coxartroza - simptome Articulatia soldului la om indeplineste functii complexe, de suport a greutatii corporale, permitand in acelasi timp, deplasarea corpului.
 • Cum să scapi de durerile articulare prin masaj
 • Dureri articulare în bazin, Traumatism al articulației acromioclaviculare
 • Despre nutritie Sef de Lucrari Dr.

Se poate manifesta diferit, de la simpla instabilitate cu laxitate capsulo-ligamentară pînă la completa deplasare a capului femural înafara cotilului. Incidenta displaziei luxante este de lamai frecvent afectat fiind sexul feminine.

articulatiile bazinului

Perioada ideala de examinare ecografica este intre 6 saptamani si 3 luni, atat pentru a vizualiza optim articulatia soldului, cat si pentru a lua masuri articulatiile bazinului corectare cat mai rapid, daca sunt modificari ecografice.

Cum se efectueaza ecografia de sold Examinarea ecografica este inofensiva, neiradianta, nedureroasa si fara contraindicatii.

Autor: Drăgulin Oana Articulatia coxofemurala este o articulatie sinoviala sferoida ce leaga capul femural de osul coxal bazin.

Presupune doar aplicarea unui gel special pe tegumentul soldului si contactul fin cu transductorul ecografic. In timpul examinarii insa copilul trebuie tinut de catre un parinte, cat mai nemiscat intr-o pozitie comoda. Examinarea propriu-zisa dureaza in medie minute.

 • Dureri la nivelul bazinului și articulațiilor - Informaţii despre durerea de șold
 • Tratament articular cu stafide
 • Tratament artrita picioare
 • Artrita posttraumatică a cotului
 • Totul despre Durerile Lombare numite si dureri de mijloc : Cauze si Simptome Cum recunoastem bolile reumatice.
 • Cum se manifestă bolile de țesut conjunctiv
 • Artroza soldului (coxartroza) - simptome, cauze si tratament
 • Virgil Pruteanu Dureri in zona articulatiei soldului Simptomele pot varia in ceea ce priveste intensitatea, de la durere usoara, pana la durere severa.

Succesul examinarii depinde de tehnica de examinare si de experienta medicului examinator, articulatiile bazinului si de performanta aparatului ecografic folosit, claritatea imaginii si masurarea corecta a unghiurilor α si β.

Rezultatul examinarii se redacteaza in forma scrisa, iar daca sunt detectate modificari de displazie luxanta, acestea sunt prezentate si in document de imagine poza ecografica.

Coxartroza este o afecţiune des întâlnită la persoanele de vârsta a doua şi a treia. Coxartroza provoacă durere şi reducerea mobilităţii şoldului, astfel că, desfăşurarea activităţilor zilnice, obişnuite,cum ar fi, încălţatul, ridicatul de pe scaun sau mersul, devin dificile.

Screeningul ecografic pentru detectarea displaziei luxante. Avand in vedere riscurile si consecintele nedetectarii la timp a acestei malformatii congenital este recomandata examinarea tuturor copiilor, inainte de implinirea varstei de 3 luni, indiferent daca exista sau nu semne clinice sau factori de risc.

Dureri in articulatiile bazinului articulatiei soldului Simptomele pot varia in ceea ce priveste intensitatea, de la durere usoara, pana la durere severa. In functie de afectiunea ce se afla la baza simptomelor, durerile sau disconfortul pot sa apara in zona articulatiei soldului. Dureri in zona inghinala Uneori, durerea din alte zone ale corpului, cum ar fi spatele sau zona inghinala de la o hernie pot sa radieze spre zona soldului. In acest caz si nu numaieste posibil ca pacientul sa aiba dureri in zona inghinala vintre.

Examinarea radiologica este indicata articulatiile bazinului in conditiile in care ecografia detecteaza modificari suspecte de displazie si se face la 6 luni.