Ce trebuie sa stii despre durerile de umar si ameliorarea lor

Articulatia bratului. Articulatiile membrului superior

View disclaimer Umărul este format din oase, ligamente, tendoane si muşchi care conectează braţul la trunchi. Cele trei oase, care formează articulatia umărului sunt clavicula, omoplatul şi humerusul. Umărul are două articulaţii care lucrează împreună pentru a permite miscarea braţului.

Uneori durerea din umar poate fi descrisa ca o "durere prinsa". In functie de situatie, poate exista o senzatie de alunecare si revenire a articulatiei in soclul articulatiei, sau umarul poate fi complet dislocat.

Recommended

Aceasta este mai probabil sa fie asociata cu nervii din gat decat cu articulatia umarului in sine. Acest lucru se datoreaza de obicei durerii.

articulatia bratului

Ruptura de manseta a rotatorilor si ranirea nervului axilar cauzeaza slabiciune in mutarea bratului departe de corp. Cele mai frecvente articulatia bratului de umar Cel mai frecvent sunt afectate tendoanele tesuturi fibroase prin intermediul carora muschii se insereaza pe umar.

Meniu de navigare

Coafa, sau mansonul rotatorilor, este un strat muscular care inconjoara articulatia umarului si asigura majoritatea miscarilor umarului. Acest manson al rotatorilor este format din patru muschi: subscapular, supraspinos, subspinos si rotundul mic.

articulatia bratului

Extremitatile acestor muschi formeaza tendonele muschilor rotatori ai umarului. Aceste structuri sunt cel mai des afectate prin procese inflamatorii si degenerative si genereaza durere si limitarea mobilitatii articulatiei umarului.

Anatomie umar

La persoanele cu o anumita predispozitie pot aparea si calcificari, in special dupa microtraumatisme repetate. Recuperarea umarului dureros Programul de recuperare-reabilitare medicala trebuie personalizat in functie de gradul articulatia bratului afectare al tendoanelor.

articulatia bratului

Principiile generale de recuperare sunt urmatoarele: repaus relativ nu imobilizare totala crioterapia aplicatie locala de gheata pentru ameliorarea durerii si inflamatiei terapie cu unde de soc extracorporala stimuleaza microcirculatia si genereaza neovascularizatie care induce vindecarea tesuturilor afectate.

Folosirea acestora trebuie sa fie limitata la cazuri foarte atent selectionate din cauza posibilitatii aparitiei unor efecte secundare locale si sistemice importante dupa ameliorarea durerii se incepe un program de kinetoterapie sub supraveghere mobilizari pasive, pasivo-active si active si in continuare exercitii articulatia bratului crestere a fortei musculare articulatia bratului de refacere totala a mobilitatii Daca evolutia nu este favorabila, trebuie luata in considerare o interventie chirurgicala.

articulatia bratului

In cadrul clinicilor Medicover primesti consult de specialitate pentru a gasi cea mai buna solutie. Programeaza-te acum la