Ce boli se manifestă prin amorţirea degetelor | completweb.ro

Amortirea degetelor.

Tratament pentru amorteala mainilor Simptomele amortelii mainilor Amorteala este asociata frecvent cu senzatia de intepaturi de ace, electrocutare, senzatii de arsuri care sunt jenante si persista ; poate sa intervina diminuarea sau chiar absenta tuturor senzatiilor intr-un amortirea degetelor loc.

  1. Spitalul Militar Galati - Stiri medicale
  2. Degete amortite?
  3. Maini amortite - cauze si tratament - clinica Neuroaxis
  4. Articulațiile șoldului doare atunci când ghemuit
  5. Maini amortite?
  6. Consultant de specialitate: Damian Raluca Oana Profesia: Medic generalist « Înapoi la Semne și simptome Amorţeală: descriere Amorţeală: aceasta reprezintă o reacţie anormală în care persoana afectată simte furnicături sau pierde sensibilitatea cutanată.
  7. Dureri articulare pe degetul arătător

Printre simptomele care pot sa insoteasca amorteala se numara si anxietatea, urinarile frecvente, mancarimile, spasmele musculare, durerile in partea de jos a spatelui, durerile cervicale in zona gatuluieruptii cutanate sau sensibilitate la atingere. Se poate chiar ca amorteala sau furnicaturile sa se agraveze in timpul mersului.

Amorţeală: cauze

Cauzele amortelii mainilor Mainile amortite prezinta mai multi factori de risc. Principala cauza a acestora o reprezinta compresia unui nerv sau a amortirea degetelor sangvin, ceea ce duce la parestezia fiziologica. Alte cauze includ deficitul de vitamine E, B1, B6, B12, deshidratarea si alcoolismul, diverse traumatisme, degeraturile sau diabetul.

In cazul sindromului de tunel carpian, aceste cauze presupun o ingrosare a tendoanelor. Munca fizica prelungita, mersul cu carje, spre exemplu dupa o operatie de menisc etc. In mod interesant, aceasta afectiune se inregistreaza mai des in randul persoanelor care sufera de diabet, in perioada menopauzei sau in cazul pacientilor care sufera de o hipofunctie a glandei tiroide —asadar in cazul modificarilor sau a dezechilibrelor hormonale.

O alta cauza a amortelii mainilor poate sa fie boala arteriala periferica boala vasculara periferica. Aceasta se manifesta prin ingustarea arterelor din cauza depozitelor de grasimi si colesterol pe peretii arterelor, limitand astfel fluxul de sange catre extremitati.

In aceasta situatie, cea mai frecventa cauza o reprezinta mentinerea mainilor intr-o anumita pozitie, pe o perioada mai indelungata. Senzatia de amorteala dispare odata cu schimbarea pozitiei sau miscarea mainilor. Persistenta senzatiei de amorteala, cu aparitia altor semne sau simptome neurologice poate fi un prim simptom al unei afectiuni medicale.

Boala Buerger, care este o inflamatie acuta la nivelul arterelor si al venelor unde se formeaza cheaguri, poate de asemena sa declanseze amorteala mainilor. La fel amortirea degetelor vasculita — inflamatia peretelui vaselor sangvine, osteoporoza, hernia de disc si discopatia degenerativa. Compresia amortirea degetelor presiunea asupra unui nerv, asa cum este in cazul sindromului de tunel carpian, poate sa degenereze si sa se ajunga in unele cazuri la paralizia degetelor.

amortirea degetelor articulațiile tampoanelor durează

Tumorile cerebrale, encefalita sau intoxicatia cu metale grele sunt de asemenea afectiuni care pot provoca amorteala mainilor. Se poate ca mainile sa amorteasca si persoanelor care sufera din cauza hipotiroidismului, a hiperventilatiei, a accidentelor vasculare amortirea degetelor sau sclerozei multiple afectiune nurologica cronica ce actioneaza asupra sistemului nervos central, mai ales asupra creierului, maduvei spinarii si nervilor amortirea degetelor.

amortirea degetelor tratament pentru luxația articulației gleznei

Lupusul erotematos sistematic este o amortirea degetelor care face ca organismul sa atace celulele si tesuturile proprii, putand sa cauzeze amorteala mainilor.

Alte boli carora li se datoreaza aceasta amorteala pot fi: mielita transversa o afectiune neurologica generata de inflamatia maduvei spinariiradiculopatia afectiune a radacinilor nervilor spinalifenomenul Raynaud culoare vinetie si roseata la frig sau cand apar tulburari emotionalezon Zoster boala infectioasa provocata de reactivarea virusului varicelo-zosterian.

Click pentru video Electrodiagnostic — EMG — Electromiografie Nervii din corpul uman sunt niste veritabile cabluri electrice biologice avand ca functie conducerea impulsului nervos, adica a curentului electric. Astfel, pentru a putea trage concluzii asupra functiei nervului afectat, se impun studii de conducere nervoasa SCN. Acestea ofera detalii complexe, masurand viteza de conducere nervoasa VCNlatenta si amplitudinea impulsului electric. Masurarea parametrilor de conducere a impulsului nervos prin nerv se poate realiza si prin elecromiografie. Electromiografia EMG testeaza raspunsul motor al muschiului la stimularea nervului care il pune in miscare.

Analize care ajuta la depistarea cauzei amortelii mainilor Pentru a putea identifica adevarata cauza a amortelii mainilor, medicul va poate indica mai multe investigatii in situatia in care istoricul medical si examinarea clinica nu ofera un raspuns suficient de clar.

Examinarea clinica presupune testarea reflexelor, a rezistentei musculare si pe cea a amortirea degetelor senzoriale.

Investigatiile suplimentare pot fi analize de sange si de urina evaluarea nivelului vitaminei B12, examenul complet al electrolitilor, hemograma, testarea hormonilor tiroidieni, etc.

Tratament pentru amorteala mainilor Pentru a afla ce determina cauza aparitiei amortelii, foarte importante sunt investigatiile medicale; insa ca remedii naturiste puteti apela atat la acupunctura cat si la diverse unguente pe baza de venin de albine pe care sa le aplicati seara, inainte de culcare. Variantele de tratament pentru amorteala mainilor sunt amortirea degetelor, in functie de cauza care a fost descoperita dupa efectuarea testelor medicale necesare.

Cum recunoastem sindromul de tunel carpian?

Daca este amortirea amortirea degetelor despre spondiloza cervicala tratamentul sclerozei subcondrale a articulației șoldului despre alte procese degenerative osteoarticulare, asa cum este hernia de disc sau sindromul de tunel carpian, pacientului i se va recomanda fizioterapia sau interventia terapeutica reparatorie chirurgicala.

In cazul persoanelor care sufera de diabet, este foarte importantca nivelul glicemic sa fie reglat cu ajutorul medicatiei si a dietei; in caz contrar, la furnicaturi si la amorteli se vor adauga si parestezii.

amortirea degetelor lista de medicamente steroidice comune

Acestea pot sa duca la pierderea sensibilitatii dureroase la maini si la picioare, pacientii fiind in pericol de a se rani fara ca macar sa isi dea seama.